عملکرد 18 ماهه افتخارآمیز سازمان
تعارض منافع، اجرای قانون و شفافسازی عامل اصلی بداخلاقیهای موجود است. عملکرد 18 ماهه افتخارآمیز است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در جلسه شورای استانهای اردبیل و آذربایجان شرقی که از طریق وبینار شرکت کرده بود، گفت: ساختمان جدید سازمان در سال 1392 از طرف هیأت وزیران در اختیار سازمان قرار گرفت. وزارت صنعت، معدن و تجارت علیرغم محکومیت در دادگاه از تخلیه امتناع می کرد، تا اینکه سال گذشته جناب آقای دکتر جهانگیری طی نامهای دستور دادند، ساختمان مذکوردر اختیار سازمان قرار گیرد که در مهر ماه سال ۹۸ساختمان را تحویل گرفتیم و بازسازی آن را آغاز کردیم؛ تمام هزینه بازسازی از وزارت صنعت، معدن و تجارت (شرکت آلومینای ایران) از محل خسارت دریافتی تأمین شد .بسیار خوشنودم که اعضاء سازمان در سراسر کشور از بابت راهاندازی ساختمان جدید خوشحال شدهاند. همه باید از اینکه سازمان در حال رشد و پیشرفت است، خوشحال شوند، اگربا اعضاء صادق باشیم آنها ما را حمایت میکنند. این موج حمایت که در سراسر کشور از سازمان آغاز شده است، فقط به این خاطر است که ما صادقانه و خالصانه روزانه ده ساعت طی یکسال گذشته در سازمان حضور یافتیم و اعضاء همگی مشاهده کردند و امروز شاهد آن هستیم، یکپارچه و یکصدا از اقدامات مثبت سازمان حمایت میکنند. اینجانب به عملکرد 18 ماهه خود افتخار میکنم؛ بداخلاقیهای موجود ناشی از تعارض منافع ،اجرای قانون و شفافسازی است وگرنه گذشته سازمان چه ربطی به وضعیت فعلی دارد. بعضی از اجرای قانون در سازمان گریزان هستند، با برون فکنی میخواهند،ما قانون را اجراء نکنیم. طبق قانون هیأت بازرسان نمیتوانند مسئولیت در سازمان داشته باشند و شورای مرکزی در این مورد مصوبه دارد. در این 18 ماه هر کس با هر موقعیتی که قصد سوءاستفاده داشته است، با او برخورد شده است؛ شفافسازی 15 سال گذشته را شخصاً پیگیری کردم که نتیجه آن به شورای مرکزی ارائه میشود. در 18 ماه گذشته همه امور بر مدار قانون و شفاف است. سازمان کنش مالی بالایی ندارد، در حد حقوق پرسنل و خرجهای روزمره، بنابراین نه بودجهای دارد و نه بابت عضویت پول زیادی دریافت میکند. ما تعرفهها را در سال گذشته به هیأت دولت فرستادیم، هنوز پاسخی دریافت نکردهایم.سایرمقررات مالی بر اساس مصوبات شورای مرکزی است،سازمان دخالتی ندارد.
صدور پروانه در سازمان فرآیندی دارد که افراد زیادی مسئولیت آن را دارند، از کارشناس گرفته تا کمیسیونها ومعاونت هادر دوره اینجانب حتی یک پروانه بدون ضابطه صادر نشده است؛ اگر در گذشته مواردی باشد، ما درحال اصلاح آن هستیم ،علاوه بر این در دوره اول انتخابات مدارک بسیاری از اساتید توسط وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری تأیید شده است و شورای مرکزی در این باره مصوبه دارد. درباره یکی از معاونین سازمان گفتهاند، مدرکش اشکال دارد، ایشان دارای مدرک کارشناسی روانشناسی بالینی از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد همان رشته از انستیتو روانپزشکی تهران و دکتری مدیریت تحقیقات با گرایش روانشناسی از دانشگاه بقیهالله که البته دکتری ایشان با ارزیابی واحد های گذرانده شده به تأیید هیأت رئیسه شورای مرکزی و کمیسیون خاص رسیده است. از نظر قانونی هیچ مشکلی وجود ندارد؛ تمام مطالبی که درباره 18 ماه اخیر میگویند، کذب است و اعضاء از صبر و سکوت ما راضی نیستند، با درخواستهای بیشمار خواستار برخورد با کسانی هستند که علیه سازمان جوسازی دروغین و اتهام ناروا می زنند، چون به حقوق اعضاء و آینده شغلی روانشناسان و مشاوران جوان لطمه میزنند. واقعیت و مستندات زیادی وجود دارد، در صورت لزوم در آینده اطلاعرسانی میشود؛ همه متوجه میشوند، علت این بداخلاقیها چیست.
هیأتهای بدوی در صدور احکام مستقل هستند، دخالتی در کار آنها نمیشود. طبق قانون همه باید از احکام هیأتهای بدوی و تجدیدنظر اطاعت نمایند. مجمع عمومی بعد از 16 سال پس از انتخاب نمایندگان استانی در سال جاری برگزار میشود. تاریخهای برگزاری انتخابات و مجمع عمومی توسط شورای مرکزی مصوب میشود۹۸؛ سازمان دخالتی ندارد ،فقط مجری است. البته مصوبه باید امکانسنجی و از نظر مالی در توان سازمان باشد. پیشنهاد سازمان برای برگزاری انتخابات ۲۵ دی ماه بود اما ترجیح شورای مرکزی هفتم آذر بود.
به نظرم باید یک طرح ملی اجراء شود؛فرهنگ استفاده از فضای مجازی راآموزش دهند،نباید افسارگسیخته هر حرفی را در فضای مجازی بیان کرد؛ این امری نادرست و آسیبزاست ،بعضی به خود اجازه میدهند، گروه واتسآپی درست کرده و اعضاء شورای استانی را عضو کنند و هر مطلب غلط و دروغی در آن بگذارند، اطلاعیه صادر کنند و یا بیانیه بدهند. ما هیچ نهادی از این قبیل کارها سراغ نداریم که در امور سازمان دخالت شود؛ همه صنوف در کشور احترامآمیز با یکدیگر صحبت میکنند، به قول آقای دکتر نریمانی: ما سراغ نداریم یک پزشک علیه پزشک دیگر در فضای عمومی حرفی بزند، حتی اگر یک پزشک با مشکل مواجه شود، دیگران میآیند به او کمک میکنند. امیدوارم ما که مسئول «آرامش» جامعه هستیم خیلی مهم است، دیگران درباره ما چگونه قضاوت میکنند. آینده رشته بستگی به رفتار الگویی ما دارد.
روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره