دکتر فتحی در همایش طوفان‌الاقصی، روایت‌ها و واقعیت‌ها:

شگردهای رسانه‌ای صهیونیست، پوشاندن ضعف‌های خود و تخریب روحیه جبهه مقاومت است

196
1402/10/11 | 10:59

در جنگ غزه ما شاهد روش‌های مختلف عملیات روانی هستیم که یکی از شگردهای رسانه‌ای دشمن، پوشاندن ضعف‌های خود و تخریب روحیه جبهه مقاومت است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، ششمین پنل از مجموعه پنل‌های تخصصی همایش بین‌المللی طوفان‌الاقصی، روایت‌ها و واقعیت‌ها با عنوان تجربه زیستی یا دنیای پدیدار شناسی آسیب دیدگان جنگ غزه در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با حضور دکتر علی فتحی آشتیانی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، روسای دانشکده‌ها، اعضای هیات علمی،کارکنان و جمع کثیری از دانشجویان برگزار شد.

بر اساس این گزارش دکتر علی فتحی آشتیانی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع گرم و صمیمی دانشجویان واحد رودهن و توجه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع جنگ غزه، بیان کرد: در 20 سال گذشته این پنجمین بار است که رژیم صهیونیستی تحت عناوین و بهانه‌های مختلف به باریکه غزه حمله می‌کند که فقط در حمله اخیر بیش از 20 هزار نفر به شهادت رسیده‌اند.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در ایجاد عملیات روانی افزود: جنگ، ترکیبی از عملیات نظامی و عملیات روانی است. یکی از شگردهای دشمن برای پوشاندن نقاط ضعف خود و ممانعت از استفاده حریف از آن ضعف، بهره‌گیری از عملیات روانی است. جنگ غزه نیز از این قاعده مستثنی نبوده نیست ولی عملیات روانی در این جنگ بسیار زیاد است. رژیم صهیونیستی در حالی که طی ۷9 روز نتوانسته برای استرداد آنچه در ۱۵ مهر از دست داده، راهی پیدا کند، تصویری از خود در رسانه ها، نشان می‌دهد که گویا موفق شده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تصریح کرد: امروزه رسانه‌های غربی در روایت‌سازی از تحولات غزه، بسیار فعال وارد شده اند. اعلب اخبار مرتبط با غزه، از سوی رسانه‌های غربی طرفدار رژیم صهیونیستی، روایت‌ می‌شوند. جریان اصلی رسانه های غربی، تحریف واقعیت، انتشار اخبار جعلی، وارونه‌نمایی از رویدادها، اهریمن‌سازی از فلسطینی‌ها است تا روایت مورد نظر خود را در خصوص این مساله در ذهن مخاطبان نهادینه کنند. پیش فرض ثابت رسانه‌های غربی بیانگر "تروریست بودن" حماس و سکوت در برابر رژیم آپارتاید صهیونیستی و اقدامات ناقض حقوق بشر از سوی آنها است.

دکتر علی فتحی آشتیانی اظهار کرد: نگاهی دقیق به اخبار و گزارش‌های رسانه‌های غربی همچون «رویترز»، «فاکس نیوز»، «سی ان ان»، «ان بی سی نیوز»، «بی بی سی»، «نیویورک تایمز»، "نیویورک پست"، "فاکس نیوز"، "ایندیپندنت" "آسوشیتدپرس»، می‌توان به بخشی از تکنیک‌ها و شگردهای رسانه‌ای آنها پی برد. از جمله تکنیکهای رسانه‌های غربی درجریان جنگ غزه، استانداردهای دوگانه، انسانیت‌زدایی و اهریمن‌سازی، قرینه‌سازی، تکیه بر اخبار دروغ و غیرمستند، برچسب‌زنی، به کار بردن فعل‌های مجهول ،برجسته‌سازی و کمرنگ‌نمایی هدفمند، وارونه‌نمایی حقیقت، انحراف از واقعیت و از این قبیل است.

وی خاطر نشان کرد: از استانداردهای دوگانه ای که در جنگ غزه مطرح شد می توان به موارد زیر اشاره نمود: 


روز 7 اکتبر (15 مهر) 2023 را همه رسانه ها محکوم کردند و همه پشت اسرائیل ایستادند، ولی از 7 اکتبر تا کنون اتفاقات بعدی را نادیده گرفتند و محکوم نکردند. 

 تروریسم را فقط به مسلمانان نسبت می دهند ولی کشتار نوزادان، کودکان، زنان و سالمندان و بطور کلی غیرنظامیان را تروریسم نمی دانند.

اخبار و روایت ها همه به نفع اسرائیل است، ولی تخریب خانه ها، خیابانها، بیمارستان ها، مساجد، و ... روایت نمی شود.

نایتها، شقاوتها و قساوتهای بی حد و اندازه از سوی اسرائیل را دفاع از خود می دانند، ولی پاسخ متقابل فلسطینی ها را دفاع از خود نمی دانند.

 شما کلمه «قربانیان» را در رابطه با فلسطینی‌ها نمی‌شنوید، ولی وقتی گزارش‌هایی درباره طرف صهیونیستی ارائه می‌شود، مکرر می‌شنوید. 

بسیاری از شبکه‌های غربی به جای پوشش دادن تلفات انسانی در غزه، از شهدا به عنوان «کشته شدگان» یاد می‌کنند و «حق دفاع» رژیم صهیونیستی از خود را تکرار می کنند.

خبرنگاران غربی به سرزمین‌های اشغالی می روند و در آنجا گزارش‌های گسترده‌ای درباره غم و اندوه خانواده‌های صهیونیستی منتشر می کنند، اما رژیم صهیونیستی به خبرنگاران خارجی اجازه ورود به غزه را نمی‏دهد.

از اغلب فلسطینی‌هایی که با شبکه‌های خبری غربی صحبت می کنند، سوال می‌شود که آیا حماس را محکوم می‌کنند. در حالی که در صحبت با صهیونیست ها، به ندرت خواسته می‌شود که سیاست‌های نژادپرستانه دولتشان را محکوم کنند.

اظهارات مقام‌های صهیونیستی را با ارزش می‌دانند و دیدگاه رژیم صهیونیستی را بر دیدگاه فلسطینی‌ها اولویت می‌دهند.ا

ین «استانداردهای دوگانه» نشان‌دهنده گرایش گسترده‌ رسانه‌ای غربی به رژیم صهیونیستی است.

پایان پیام


کلیه حقوق متعلق به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران می باشد.