توضیحات رئیس سازمان درباره شرایط مصاحبه پذیرفتهشدگان آزمون صلاحیت
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، دکتر علی فتحی آشتیانی با حضور در برنامه مثبت سلامت به سوالات و ابهامات درباره آزمون صلاحیت حرفهای و مصاحبه پاسخ داد.
وی با اشاره به آمار پذیرفته شدگان آزمون اظهار کرد: در نخستین آزمون صلاحیت حرفهای که در دوره پنجم سازمان نظام روانشناسی و مشاوره طراحی و 15 دیماه 1402 برگزار شد 16 هزار و 371 نفر ثبت نام کردند. آزمون توسط سازمان سنجش برگزار شد و بعد از حدود 40 روز نتایج اعلام شد و 8 هزار و 41 نفر پذیرفته شدند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در پاسخ به پرسش پرتکرار پذیرفتهشدگان درباره چگونگی مصاحبه گفت: پیشبینی میشود با توجه به اینکه مصاحبه جنبه تخصصی ندارد و عمومی و شخصیتی است درصد قابل توجهی پذیرفته شوند.
دکتر فتحی آشتیانی درباره منابع آزمون صلاحیت حرفه ای با تاکید بر اینکه اکثر سوالها نیاز به مطالعه هیچ منبعی نداشت؛ ادامه داد: در آزمون صلاحیت حرفه ای، حافظه فرد مورد سنجش قرار نگرفت، بلکه اکثر سوالها، مراجع محور و در فضای بالینی بود. انتظار می رود کسانی که حداقل کارشناسی ارشد رشته روانشناسی و مشاوره هستند و میخواهند کار حرفهای انجام دهند، بتوانند به این قبیل سوالها پاسخ دهند، ضمن اینکه با سازمان صنفی خود یعنی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره آشنا باشند.
وی درباره برگزاری دوره آمادگی آزمون صلاحیت حرفهای تصریح کرد: بارها قبل از آزمون اعلام کردیم نیاز به مطالعه هیچ منبعی نیست و مهمتر از آن نیاز به شرکت در هیچ کارگاه و دورهای وجود ندارد و اطلاعرسانی بارها در مصاحبه ها و از طریق سایت سازمان انجام شد. تعداد انگشتشماری تبلیغات برای برگزاری دوره و کارگاه آموزشی وجود داشت که با آنها تماس گرفته شد و پیشگیری گردید. با اطمینان عرض میکنم هیچ نوع کلاس یا کارگاه آموزشی به معنای رایج برای آزمون برگزار نشد.
دکتر فتحی آشتیانی با اشاره به نمره حد نصاب قبولی در آزمون اعلام کرد: 100 سوال برای آزمون طرح شده بود که با توجه به نمره منفی، حد نصاب برای قبولی 60 بود. همکارانی که به هر دلیلی نتوانستند حد نصاب قبولی را کسب کنند این فرصت برای آنها وجود دارد که در دومین آزمون صلاحیت حرفهای که ان شاالله در اواخر تیرماه 1403 برگزار می شود شرکت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سوالات آزمون مناسب روانشناسان رشته صنعتی و سازمانی بود یا صرفا مختص چند گرایش خاص میشد اظهار کرد: وقتی فارغالتحصیلان رشته روانشناسی صنعتی سازمانی پروانه اشتغال تخصصی کسب میکنند، در دفاتر و مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره فعالیت خواهند کرد و با مُراجع سروکار دارند. ممکن است نوع فعالیتشان متفاوت باشد اما در نهایت با مراجع سرو کار دارند که سوالهای آزمون از همین جنس بود.
به گفته دکتر فتحی آشتیانی، پذیرفتهشدگان بعد از ماه مبارک رمضان در اواخر فروردین ماه ۱۴۰۳ دعوت به مصاحبه خواهند شد. مصاحبهها در استانها و توسط اساتید دانشگاهها صورت میگیرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در پایان خاطرنشان کرد: برای شرکت در مصاحبه، نیاز به مطالعه هیچ منبعی وجود ندارد. در مصاحبه سوالهای تخصصی مطرح نمی شود. مصاحبه جنبه عمومی دارد و توانایی ارتباط کلامی، شیوایی و پختگی کلامی، شایستگی های عمومی و پختگی شخصیتی کار با مراجعان، آرامش و تسلط بر خود، محیط و موقعیت، ظرفیت منطقی و خردمندی و سلامت روانی فرد مورد ارزیابی قرار میگیرد.